Whiplash

Oorzaak

Er zijn allerlei ongelukken die ervoor zorgen dat uw hoofd heftig heen en weer slingert. Een whiplash kan het gevolg zijn.
Door de heftige en abrupte beweging krijgen de nekwervels, banden, gewrichten en rugwervels het hard te verduren. Auto-ongelukken zijn een beruchte oorzaak van dit ziektebeeld.  Het genezingsproces verloopt bij iedereen anders.

KLachten

De één is van de klachten binnen enkele weken verlost, de ander blijft er nog jaren last van houden en raakt zelfs arbeidsongeschikt door deze aandoening. Voorzichtigheid is bij dit letsel geboden. Het kan zijn dat u direct na het ongeval zelfs helemaal geen klachten heeft; geen pijn in hoofd, geen last van de rug, geen nekklachten. Deze aandoeningen kunnen zich namelijk ook pas na dagen of zelfs na weken openbaren. Wees daarom ook de dagen en weken na het ongeval attent op whiplash symptomen en bezoek als deze symptomen zich openbaren direct een arts. Dit is niet alleen van belang voor uw gezondheid, maar ook voor een mogelijke letselschadeprocedure om een schadevergoeding te claimen voor uw opgelopen schade door dit letsel.

Symptonen

Kenmerken van whiplash klachten

Gratis hulp bij letselschade

Vul onderstaand formulier in en dan nemen we binnen 24 uur contact met u op.